SUA si aliatii au atacat SIRIA

0
376

Atac Siria

Este cel mai dur atac de când Bashar al Assad este preşedinte şi în ciuda unui optimism afişat la Damasc, este greu de crezut că cele peste 100 de rachete balistice lansate de americani, francezi şi britanici nu au provocat pagube importante arsenalului chimic al Siriei. Este şi motivul pentru care trei mari puteri occidentale şi-au concentrat eforturile şi au lovit o ţară care altminteri nu le-ar fi putut face faţă, chiar şi fără războiul civil care a devastat-o de şapte ani încoace. Numai că în spatele Siriei se află Rusia lui Vladimir Putin, marele adversar al Occidentului. Moscova a şi ameninţat că atacurile aliaţilor nu vor rămâne fără consecinţe.

Rând pe rând, Donald Trump, Theresa May şi Emmanuel Macron au anunţat că au ordonat intervenţia menită să pedepsească regimul sirian pentru că a folosit arme chimic împotriva propriului popor. De partea cealaltă, sirienii spun că au interceptat o bună parte din rachetele occidentalilor, dar este imposibil de verificat câte proiectile au fost doborâte.

Din partea fortelor aliate in SIRIA a fost un Bombardament chirugical.CNN scrie Televiziunea de la Damasc spune că trei civili ar fi fost răniți în urma atacului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.