REZULTATELE CONCURSULUI DE SCRIERE CREATIVĂ „PUPĂZA”.

1
232

În perioada 19 iulie – 20 august 2022 Biblioteca Publică Teritorială Chirca a desfășurat concursul de scriere creativă „PUPĂZA” din cadrul proiectului „Pupăza curioasă”. La concurs au participat 29 de persoane de diferite vârste care au prezentat 39 de creații proprii. Participanții au demonstrat abilități și competențe de scriere creativă la alcătuirea unui acrostih. Subiectul acrostihului a fost despre pupăza din tei de Ion Creangă și/sau despre pupăza de la geamul bibliotecii. Au răspuns provocării copiii și adulții, elevii și bibliotecarii/învățătorii chiar și scriitorii. Au fost prezentate lucrări atât ale participanților din Republica Moldova, cât și din România! Vlada Gopaș, profesoara de limbă română și membra Juriului, analizând operele copiilor a menționat: „Toate poeziile, cât și autorii acestora au fost ingenioși și creativi. Unele rânduri mi-au provocat și zâmbetul larg. Să scrie un acrostih în baza unei teme, pentru unii a fost o adevărată încercare, dar cu care s-au isprăvit de minune. Cel mai mult mi-a plăcut poezia ce avea versurile lungi (mi-a adus aminte de Alecsandri cu pastelurile sale). Felicitări tuturor participanților și curaj pentru alte concursuri!”

Iar Andriana Nacu, profesoara de limbă română și membra Juriului a fost impresionată de creațiile adulților: „Sunt impresionată de poeziile citite și de curajul frumoșilor oameni care au participat și au răspuns provocării doamnei Marina Negru. Sunt impresionată de talentul de care au dat dovadă în fiecare vers scris. Mă bucur că în fiecare strofă am simțit dăruire de sine și o depunere enormă de suflet în ceea ce s-a scris. Succes!”

Clasamentul, în rezultatul evaluării Juriului, este următorul:

I. Pentru categoria de vârstă copii (17 participanți):

LOCUL I – Miron Andreea, Sefirica Bîrliba și Pătirniche Sandra.

LOCUL II – Vacula Liliana, Secara Amelia, Munteanu Ion, Popescu Delia, Babără Mihaela și Popa Ana-Georgiana.

LOCUL III – Ene Cristina Maria, Malanca Nelea, Stroguș Lera, Luca Maria, Litvin Nicolae, Rașcovschi Adriana, Recean Vanessa și Duță Teodora.

II. Pentru categoria de vârstă maturi (12 participanți):

LOCUL I – Groza Mădălina-Gabriela, Ceban Ana, Iliuță Adriana și Gorea Ștefan.

LOCUL II – Turcu Roxana.

LOCUL III – Matica Ioana-Carmen și Șvedu Silvia.

DIPLOMĂ DE EXCELENȚĂ – Ludmila Rain Augustin (3 poezii), Nechit Irina, Zabulica Eugenia, Plugaru Emilia și Onică Alexandra (9 poezii).

Felicitări pentru toți câștigătorii și participanții la concurs!

1 COMENTARIU

  1. Mulțumesc frumos din suflet pentru mediatizarea rezultatelor concursului de scriere creativă „Pupăza”! Mari succese în continuare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.