Industria de morarit si panificatie spre pieire

0
114

Paine

Cu un deficit de forţă de muncă de circa 8.000 de oameni, iar lucrurile merg spre pieire, pentru că tineretul din ziua de azi de preferă calculator, birou sau orice altă muncă decât cea de brutar, susţine preşedintele ROMPAN, Aurel Popescu.

Aurel Popescu a mai adaugat pentru AGERPRES: „Din păcate lucrurile merg spre pieire. Trebuie să îmi exprim ideea că tineretul din ziua de azi preferă calculator, preferă birou, preferă orice, numai în munca de electrician, de brutar, de mecanic sau de sudor nu mai doreşte să lucreze nimeni. Deficitul forţei de muncă este foarte mare. Numai în domeniul nostru cred că avem un deficit de 7.000 – 8.000 de oameni. De aici începe o mare problemă: lucrăm cu o forţă de muncă destul de îmbătrânită, cea care a prins ceva şi dinainte de ’89, pentru că doar aceasta vine să mai lucreze la munca fizică, la lopată şi la modelat pâinea. Pe unul tânăr nu pui mâna decât foarte, foarte greu. Şi nu este vorba de salariu. Cred că este o chestiune de educaţie din casă, din şcoală şi din societate. Parcă le e ruşine să se numească muncitori”.

Ce sa mai vorbim daca in sudul Romaniei painea vine congelata in Vestul Romaniei inca industria nu a murit si painea este proaspata si buna tot timpul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.