O aromă de lectură, ediția A II-A

0
233

Proiectul „O aromă de lectură”, ediția a II-a, este o continuitate a ediției întâi din anul trecut. Este un proiect instituțional organizat de Biblioteca Publică Chirca care are drept scop promovarea cărții/lecturii cu ajutorul unor postări care conțin fragmente îndrăgite din diferite opere literare. În acest context, lucrările au fost efectuate sub formă de postere care reprezintă: titlul cărții, numele/prenumele autorului, fragmentul îndrăgit, numele/prenumele participantului și o imagine cu coperta cărții. Utilizatorii bibliotecii au fost îndemnați să realizeze aceste postere pe baza cărților citite. Această activitate s-a desfășurat în perioada 14 aprilie – 15 noiembrie 2022. Lucrările au fost primite în format electronic și au fost postate pe rând pe pagina de Facebook a Bibliotecii publice Chirca.

Au fost prezentate 28 de lucrări de la 10 participanți (anul trecut 15 postere de la 8 participanți). S-au promovat fragmente din 20 de opere literare: : „Portocalele verzi” de Vitali Cipileaga; „Tema pentru acasă” de Nicolae Dabija; „Mai bine” de Igor Guzun; „Fantoma de la Operă” de Gaston Leroux; „Te doresc” de Federico Moccia; „Emoțiile” de Osho; „Autoportret într-o oglindă spartă” de Octavian Paler; „Fraierul” și „Straniera” de Claudia Partole; „Amintiri din viitor”, „Fata cu vise alb-negru” și „MoArt”, de Andreea Russo; „Lapte negru” de Elif Shafak; „Actorul anonim”, „Cel rătăcit”, „Copilul înțelept” și „Iartă-mă” de Aurelian Silvestru; „La Medeleni” de Ionel Teodoreanu; „Taine și povești la feminin” de Maria Cristiana Tudose și „Grădina de sticlă” de Tatiana Țîbuleac.

Toți participanții au fost menționați cu diplome și cadouri!

Clasamentul este următorul:

LOCUL I – Ceban Bogdan (10 postere);

LOCUL II – Gopaș Vlada (8 postere);

LOCUL III – Chiriac Evelina (3 postere);

Mențiune: Chirmicci Vlada, Caraman Mihaela, Gâlcă Alexandrina, Bîtca Cătălina, Pruteanu Mădălina, Timofti Ion și Turcu Roxana (câte un poster).

Felicitări pentru toți câștigătorii și participanții la concurs!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.